Helft van Friese scholieren krijgt verkeersles

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De helft van de Friese scholen in het voortgezet onderwijs besteedt aandacht aan verkeerseducatie. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) heeft laten uitvoeren onder 125 scholen.

Op basis van de onderzoeksresultaten pleit het ROF voor een vaste plek voor verkeerseducatie in het lespakket. Daarnaast wil het ROF onderzoeken of het bestaande lesmateriaal voldoende aantrekkelijk is en voldoet aan de behoeften van de scholen. De Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) kan helpen met advies en assistentie aan scholen.

 

In tegenstelling tot het basisonderwijs zijn er in het voortgezet onderwijs geen voorgeschreven aantal lessen verkeerseducatie per leerjaar. Wat nu aan verkeerseducatie wordt gedaan, gebeurt op basis van vrijwilligheid. Wethouder Piet Adema wil dat daar verandering in komt: ‘Iedereen zou zijn leven lang verkeersles moeten krijgen. Dat eindigt niet op de basisschool. Ook in het voortgezet onderwijs kan een goede basis worden gelegd voor een veilige verkeersdeelname.’

Klik hier voor het hele onderzoeksrapport

 
Auteur: Joske van Lith

Het ROF wil dat er niet alleen verkeersles op de basisschool wordt gegeven, maar ook op het voortgezet onderwijs

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.