Helft spoedaanpakprojecten RWS gestart

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Begin juli gaf minister Eurlings het startsein voor de spoedaanpak van de A9, A4 en A10. Daarmee is nu precies de helft van de geplande 30 spoedaanpakprojecten gestart. Deze projecten zijn een uitvloeisel van de wet Versnelling Besluitvorming Wegprojecten (januari 2009), ofwel de Spoedwet. Hiermee kan Rijkswaterstaat lange besluitvormingsprocessen omzeilen en wegprojecten sneller uitvoeren.

In totaal wordt rond Schiphol meer dan 30 kilometer nieuwe snelweg aangelegd, met spitsstroken die bij drukte automatisch opengaan, dag en nacht. Het gaat hier om de trajecten Badhoevedorp-Nieuwe Meer (A4), Velsen-Raasdorp (A9), Badhoevedorp-Raasdorp (A9) en Nieuwe Meer-Amstel (A10). Als deze projecten april 2011 gereed zijn, moet de filedruk zijn afgenomen en de bereikbaarheid van de regio verbeterd. Ditzelfde geldt overigens voor de spoedaanpak van alle 30 projecten, waarvan de eerste startte in september 2009 (Burgerveen-Leiden A4). Kenmerkend voor de gekozen knelpunten is dat ze relatief eenvoudig zijn te verbeteren, bijvoorbeeld door wegverbreding of slimmere inrichting van de bestaande weg (zoals omzetten van vluchtstroken in spitsstroken). De planning is dat in mei 2011 tien projecten gereed zijn en van de resterende 20 projecten de schop de grond is ingegaan. In 2014 moet het laatste project klaar zijn.

 

Op www.rws.nl staat actuele informatie over alle spoedprojecten.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.