Heinz, Bavaria en Mars vervoeren samen goederen over water

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Bavaria, Heinz en Mars gaan samen via het programa Lean and Green Barge meer goederen duurzaam over water vervoeren.

Deze week bracht het eerste schip vanuit de nieuwe containerterminal in Cuijk containers naar Rotterdam. Vervoer van ketchup over water zal in 2013 jaarlijks 10.000 vrachtwagenbewegingen op de A15 schelen. Mars en Bavaria worden via 3400 containers vanuit Veghel naar Rotterdam over het water vervoerd.

Lean and Green Barge
De drie bedrijven leveren met de eerste afvaart bewijs voor een aanstaande trend Lean and Green Barge; een project binnen het innovatieprogramma ‘Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen’ (IDVV) waarbinnen Rijkswaterstaat, kennisinstituten, vaarwegbeheerders, vervoerders, verladers, havens en terminals krachten bundelen om de vaarwegen beter te benutten. IDVV wordt - net als het overkoepelende programma Lean and Green - uitgevoerd door Connekt.

Individueel waren de hoeveelheden te klein om voor de binnenvaart te kiezen. Daarnaast gaat het om zogeheten fast moving consumer goods. Uiteindelijk vonden de partijen elkaar met ondersteuning van het Bureau Voorlichting Binnenvaart en lukte het om goederenstromen te combineren en de mental shift naar het water te maken. Verladers, transporteurs en terminals bundelen nu hun krachten om gezamenlijk de eerste ‘lane’ te ontwikkelen van een reeks lanes die binnen Lean and Green Barge door bedrijven in samenwerking worden opgezet.

Samenwerking Lean and Green en Blue Road
Connekt werkt voor het opzetten van de nieuwe lanes voor de Lean and Green Barge nauw samen met The Blue Road van het Bureau Voorlichting Binnenvaart. Door deze samenwerking ontstaat een koppeling tussen de expertise van de binnenvaart en de netwerkgerichte aanpak van Lean and Green. Het doel is door regionale samenwerking containerstromen te bundelen en op concurrerende wijze te vervoeren via de binnenvaart.

Lean and Green
Via het programma Lean and Green wil Connekt een concrete en pragmatische bijdrage leveren aan de verduurzaming van mobiliteit. Het programma ondersteunt bedrijven en overheden die zich willen verbinden aan de doelstelling van het programma om hun mobiliteitsopgaven te realiseren met een minimale reductie van 20 procent CO2 binnen een periode van 5 jaar.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.