Havendrijf Rotterdam besteedt vervoer over water aan

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Lopende het aanbestedingstraject van het vervoer over water in het Rotterdamse stadshavensgebied is actuele verbinding over water tussen Heijplaat/ RDM Campus en de Rechter Maasoever (centrum) in Rotterdam uitgebreid met de halte Katendrecht.  Met de intensivering van het vervoer over water is het stadshavensgebied vanaf nu nog beter bereikbaar.

In mei 2008 startte Aqualiner de verbinding tussen de RDM Campus en de stad vanwege de samenwerkingsovereenkomst tussen Albeda College, Hogeschool Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam N.V. over de vestiging van deze kennisinstituten op het voormalige RDM-terrein. Voorwaarde hiervoor was en is een snelle verbinding naar de Rechter Maasoever. In samenspraak met de gemeente Rotterdam, stadsregio Rotterdam en de provincie Zuid-Holland werd na een marktconsultatie een contract gesloten met Aqualiner B.V.

Revitalisering Katendrecht

Ondertussen hebben de ontwikkelingen aan de rivieroevers en specifiek Stadshavens niet stil gestaan. De revitalisering van Katendrecht is ver gevorderd en de herontwikkeling van de Rijnhaven staat hoog op de agenda. Ook het RDM-terrein is met de RDM Campus nog voluit in ontwikkeling. Bedrijven zijn geïnteresseerd zich in het gebied en op de campus te vestigen, maar eisen wel een goede bereikbaarheid. Ook aan de herstructurering van het dorp Heijplaat wordt in de komende jaren hard gewerkt. Al deze voorzieningen en ontwikkelingen vragen om een goede bereikbaarheid met een duurzaam karakter. Personenvervoer over water komt tegemoet aan deze wensen. Op termijn is ook een verbinding voorzien tussen RDM en het Merwe- Vierhavensgebied.

 

Aanbestedingstraject

Het contract met Aqualiner B.V.  loopt af op 1 april 2012. Het Havenbedrijf Rotterdam is nu – mede met subsidie van de stadsregio Rotterdam - een aanbestedingstraject gestart voor het vervoer over water binnen het stadshavensgebied, waardoor lange termijn afspraken (tot 2018) kunnen worden gemaakt met een vervoerder. Vanuit het programma Stadshavens Rotterdam neemt het Havenbedrijf Rotterdam N.V. de rol van aanbestedende partij op zich van personenvervoer over water tussen Katendrecht, Willemskade, St. Jobshaven en Heijplaat/ RDM Campus. Mede financiering, naast die van de stadsregio, Havenbedrijf Rotterdam N.V. en de gemeente Rotterdam, is er vanuit woningbouwcorporatie Woonbron en de deelgemeente Charlois, waarmee het belang van de intensivering van vervoer over water onderstreept wordt.

De Aqualiner heeft de verbinding tussen het ecntrum Rotterdam en de stadshavens uitgebreid met een halte Katendrecht

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.