Handboek Modal Shift opgefrist

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Steeds meer bedrijven vervoeren hun lading via het spoor of het water in plaats van over de weg. Maar wat komt er kijken bij deze transitie? En wat is nu eigenlijk het verschil tussen intermodaal, multimodaal, co-modaal en synchromodaal? De geheel herziene versie van het Handboek Modal Shift geeft antwoord op deze vragen en helpt zo de modal shift te realiseren.

Het handboek staat vol voorbeelden uit de praktijk en duidelijke toelichtingen. De herziene versie is mede mogelijk gemaakt door www.InlandLinks.eu, het online platform voor containerterminals in het achterland met intermodale dienstverlening van en naar Rotterdam.

Vervoer via spoor en binnenvaart
Roy van den Berg, business manager Logistiek bij het Havenbedrijf Rotterdam, schreef mee aan het boek. Om de bereikbaarheid en duurzaamheid van de haven te verbeteren streeft het Havenbedrijf ernaar in 2035 65% van de containers vanaf Maasvlakte 1 en 2 via het spoor en de binnenvaart naar het achterland te vervoeren.

Bron: Havenbedrijf Rotterdam

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.