Half miljoen euro subsidie voor oplaadpunten e-auto’s op eigen terrein

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Op 1 november startte in Amsterdam een subsidieregeling voor oplaadpunten voor elektrische (bestel)auto's buiten de openbare ruimte. Voor plaatsing van een voor iedereen toegankelijk oplaadpunt op eigen terrein, zoals een bedrijventerrein of een parkeergebouw, geeft de gemeente maximaal 1000 euro subsidie.

Ook voor oplaadpunten voor eigen gebruik – die dus niet algemeen toegankelijk zijn -  geeft de gemeente een subsidie van maximaal 500 euro. In totaal is voor de nieuwe subsidieregeling 500.000 euro uitgetrokken. Snel aanvragen loont, want de regeling stopt als dit bedrag op is.

De subsidieregeling is een initiatief om bedrijven te stimuleren om elektrisch te gaan rijden. Leaserijders kunnen via hun leasemaatschappij aanspraak maken op de subsidie. Het punt moet geschikt zijn voor elektrische (bestel)auto's (RDW-klassen N en M) die laden met een Type 2 Mode 3 stekker. Bij eigen gebruik kent de gemeente subsidie voor maximaal 20 oplaadpunten toe. Voor algemeen toegankelijke oplaadpunten geldt per bedrijf een maximum van 50. Voor deze punten kan een aanvullende subsidie van maximaal  300 euro worden aangevraagd als er een communicatiemodule in wordt opgenomen. Daarmee kunnen e-rijders online zien of het oplaadpunt beschikbaar is.

Nieuwe impuls voor luchtkwaliteit

Amsterdam voert een pakket maatregelen uit om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Het stimuleren van elektrisch vervoer in de stad onder zakelijke veelrijders is daar een belangrijk onderdeel van. Een goed netwerk van oplaadpunten is een belangrijke voorwaarde om het elektrisch rijden in de stad van de grond te tillen en de luchtkwaliteitsdoelstellingen te halen. Het aantal oplaadpunten in Amsterdam groeit snel. Van enkele honderden nu tot naar verwachting zo'n  2000 in 2013, waarvan ongeveer de helft in de openbare ruimte en de helft op eigen terrein. 

Meer info:  

Meer informatie

Amsterdam verleent subsidie voor een oplaadpunt op eigen terrein, zowel voor privé- als voor publiek gebruik

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.