Haarlems bedrijventerrein test e-bikes

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Op het Haarlemse bedrijventerrein Waarderpolder wordt de e-bike uitgeprobeerd als vervoermiddel van en naar het werk. Werknemers krijgen een e-bike twee weken in bruikleen. In totaal zijn er 30 elektrische fietsen beschikbaar. De proef maakt onderdeel uit van de campagne Rij2op5 waarbij de Fietsersbond in nauwe samenwerking met overheden en bedrijfsleven werknemers aanmoedigt om op de fiets naar het werk te komen.

Kansen

Wethouder Rob van Doorn gaf op 25 april het startsein voor de campagne in Haarlem. Bedrijventerrein Waarderpolder, aan de oostkant van de stad, is uitgekozen omdat daar kansen liggen voor het gebruik van de elektrische fiets, aldus de gemeente. 10 verschillende bedrijven en organisaties doen mee, waaronder ook de gemeente Haarlem zelf en Rijkswaterstaat Noord-Holland.

Bereikbaarheid

Sinds 2010 heeft de Fietsersbond de campagne al op zo’n 15 plekken van start laten gaan. Rij2op5 staat voor het advies om ten minste twee dagen in de werkweek te fietsen. Dat is gezond voor werknemers, maar het verbetert ook de bereikbaarheid van deelnemende bedrijven. Naast de e-bike probeerservice, zijn er binnen bedrijven fietsambassadeurs actief. Dat zijn mensen die al vaak naar het werk fietsen en die proberen hun collega’s ook warm te maken voor deze gezonde en prettige manier van woon-werkverkeer.

 
Auteur: Karin Broer

Werknemers van het Haarlemse bedrijventerrein Waarderpolder krijgen twee weken lang een e-bike in bruikleen voor hun woon-werkverkeer

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.