Haarlem verleent privilege aan mensen met een gezondheidsbeperking

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Fietsers die niet in staat zijn de nieuwe ondergrondse fietsenstalling te gebruiken, kunnen gratis hun fiets stallen in de NS-fietsenstalling bij station Haarlem. De gemeente huurt 20 'privilegeplaatsen' in de NS-stalling voor dit doel.

Fietsers voor wie de fiets te zwaar is om in en uit de ondergrondse stalling te rijden, door beperkte  duw-, trek- of tilkracht, kunnen hiervoor een verklaring aanvragen bij de gemeente. Op vertoon van de verklaring krijgt de fietser een speciaal toegangsbewijs en de fiets een speciale sticker, beide met de opdruk 'privilegeplaats'. De regeling is een antwoord op het ontbreken van een lift of roltrap. Met deze regeling overbrugt de gemeente de periode tot aan het gereedkomen van een gelijkvloerse stallingsmogelijkheid.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.