Haarlem rolt campagne 'rij2op5' uit

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De gemeente Haarlem rolt de landelijke fietsstimuleringscampagne ‘rij2op5’ van de Fietsersbond uit voor het bedrijfsleven in de Waarderpolder en start een e-bike probeerservice.

Voor de deelnemende bedrijven komen vanaf 25 april 30 elektrische fietsen beschikbaar.

Campagne rij2op5

De campagne rij2op5 nodigt automobilisten die op fietsbare afstand (tot 15 km) van het werk wonen uit om minimaal 2 dagen per week op de fiets naar het werk te gaan. Bedrijven die meedoen kunnen begeleiding krijgen bij het opstellen van een actieplan voor het verbeteren van het eigen fietsbeleid. Zij ontvangen campagne-materiaal en hun medewerkers krijgen het hele jaar de mogelijkheid om twee weken gratis een elektrische fiets uit te proberen voor woon-werk verkeer. Inmiddels doen 151 bedrijven mee in de regio's Leeuwarden, Utrecht, Haaglanden en Arnhem-Nijmegen.

Fietssnelweg

De Waarderpolder ligt aan de toekomstige snelfietsroute ‘Haarlem - Amsterdam-West’. De gemeente Haarlem verwacht dat door de gedragsveranderende fietscampagne rij2op5 meer automobilisten een aantal dagen per week de fiets zal pakken naar het werk en in de toekomst gebruik zal maken van de fietssnelweg.

De campagne rij2op5 Waarderpolder en de e-bikeproef worden door de gemeente mede

gefinancierd uit de rijkssubsidieregeling Fiets File Vrij.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Deelnemende bedrijven krijgen campagnemateriaal om hun personeel te stimuleren meer met de fiets naar het werk te komen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.