Haagse verkeerslichten op afstand bedienbaar

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De gemeente Den Haag gaat alle verkeerslichten op de hoofdwegen zo aanpassen, dat ze op afstand bedienbaar zijn. Deze maatregel zorgt ervoor dat het verkeer beter verdeeld kan worden over de Haagse wegen.

Op de hoofdwegen in en rond Den Haag worden ongeveer 100 verkeerslichten aangepast, zodat ze vanuit de verkeerscentrale van de gemeente Den Haag te besturen zijn. Op de overige wegen, bijvoorbeeld in woonwijken of op kleinere kruisingen, worden circa 40 verouderde verkeerslichten vervangen.

Dynamisch verkeersmanagement

‘We investeren ruim 15,5 miljoen euro om het dynamisch verkeersmanagement van Den Haag op een hoger plan te tillen en daarmee de bereikbaarheid van de stad te verbeteren’, zegt wethouder Peter Smit (Verkeer). ‘Eind 2014 zijn alle verkeerslichten aangepast. De combinatie van borden met actuele route-informatie en op afstand bedienbare verkeerslichten zal er dan voor zorgen dat er minder vaak files en lange wachtrijen bij verkeerslichten zijn.’

Monitoring met camera’s
Een andere maatregel om de verkeerssituatie beter te kunnen monitoren vanuit de verkeerscentrale is het plaatsen van camera's op 100 belangrijke kruisingen. Verder worden 200 verkeerslichten geschikt gemaakt om het aantal auto's dat passeert te tellen. Deze gegevens worden gebruikt om verkeersdrukte beter te kunnen voorspellen en het verkeer indien nodig via andere routes te sturen.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Ongeveer 100 verkeerslichten in en rond Den Haag zijn dadelijk vanuit de verkeerscentrale van de gemeente te besturen (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.