Haagse Hubertustunnel veiligste Nederlandse tunnel

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De Hubertustunnel in Den Haag is de veiligste tunnel in Nederland. Dat blijkt uit de meest recente  Europese tunneltest van de ANWB en haar zusterclubs.

Dit jaar werd de tunnel samen met 25 andere Europese tunnels getest op veiligheid door EuroTAP (European Tunnel Assessment Programme).

 

Uitslag

In de jongste test scoorden 16 tunnels zeer goed, 4 goed, 2 redelijk, 3 matig en 1 slecht. De veiligheid van de Hubertustunnel wordt als zeer goed beoordeeld.

 

De veiligste tunnel van de test is de Duplextunnel op de A86 bij Parijs. Deze 4530 meter lange tunnel heeft aparte tunnelbuizen die boven elkaar liggen. De veiligheidaspecten van deze tunnel komen op alle punten goed uit de test. De Hvalfjörourtunnel in IJsland is de enige tunnel die in de testronde 2010 als slecht werd beoordeeld. Deze tunnel beschikt slechts op enkele punten over videobewaking, er is geen automatisch brandmeldsysteem, de rookafvoer is onvoldoende en er zijn te weinig nooduitgangen die ook nog eens slecht verlicht zijn.

 

Tunneltest

EuroTAP test tunnels sinds 1999. Aanleiding waren de tunnelrampen in de Mont Blanc en Tauerntunnel. Sinds 2005 worden de testen onder de naam EuroTAP gepresenteerd. Het programma wordt uitgevoerd in opdracht van de ANWB en nog achttien zusterclubs.

Klik hier voor de gedetailleerde testresultaten

 
Auteur: Margriet Verhoog

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.