H2mobilityNL opgericht

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De Nederlandse variant van het kennisplatform H2Mobility is opgericht: H2MobilityNL. H2mobilityNL streeft onder meer naar een sterke reductie van emissies in de vervoers- en transportsector.

H2mobiltyNL is een initiatief van RAI Vereniging en NWBA (Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Associatie) en een uitvloeisel van de PEM- en NWBA-bijeenkomst ‘Rijden op Waterstof’. Het Nederlandse platform wil vanaf 2015 besluitvormers in politiek en bedrijfsleven een keuze kunnen laten maken over de volgende ontwikkelfase van Rijden op Waterstof in Nederland (periode 2015 – 2020).

Sterk verminderde CO2-emissie
Subdoelen van H2mobiltyNL worden afgestemd op het langetermijndoel: in 2050 is binnen de vervoers- en transportsector 60% reductie van CO2-emissies gerealiseerd ten opzichte van 1990. Het platform stelt dat Nederland er baat bij heeft het tempo van Rijden op Waterstof af te stemmen op internationale ontwikkelingen. Niet alleen die in Noordwest-Europa (Duitsland, Engeland, Scandinavië, België en Frankrijk), maar ook de ontwikkelingen in Japan, Korea en Californië. Er is met de oprichting van H2mobilityNL daarom sterk gekeken naar de omringende landen.

Breder platform
Voor het proces van strategische verkenning van business cases voor Nederland zijn in eerste instantie partijen uitgenodigd die de intentie, het gewicht en de middelen hebben om de marktintroductie van Rijden op Waterstof in Nederland voor te bereiden. Op 8 november staat een volgende bijeenkomst gepland. In een volgende fase ontstaat naar verwachting sterke behoefte aan een breder platform.

RAI Vereniging en NWBA  hebben het ministerie van I&M uitgenodigd om als onafhankelijk voorzitter op te treden. Ook zijn de ministeries van EZ en Financiën uitgenodigd.

Bron: RAI Vereniging

 
Auteur: Marieke Hut

waterstof als brandstof

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.