Guido van Woerkom stopt als hoofddirecteur ANWB

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Guido van Woerkom heeft besloten per 1 augustus terug te treden als hoofddirecteur van de ANWB. Hij heeft die functie dan precies vijftien jaar uitgeoefend.

Aanleiding voor het besluit van Van Woerkom (1955) is gelegen het voornemen van de hoofddirectie zelf, en de raad van commissarissen om de besturingsstructuur van de ANWB anders in te richten. Van Woerkom vindt het niet voor de hand liggen om in dit veranderingsproces een hoofdrol te spelen om vervolgens één of enkele jaren later te vertrekken. Bovendien wil hij de mijlpaal van vijftien jaar aangrijpen om in de periode tussen augustus 2014 en het einde van zijn werkzame leven nog een nieuwe uitdaging aan te gaan.

De raad van commissarissen van de ANWB heeft het voornemen uitgesproken om Frits van Bruggen (1959) te benoemen als opvolger van Guido van Woerkom. Van Bruggen is sinds augustus 2010 lid van de hoofddirectie met de portefeuille Hulpverlening en Verzekeren als aandachtsgebied.

Guido van Woerkom was eind 2011 gasthoofdredacteur van het dossier over het Robuust wegennet. Lees hier het dossier.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.