Grote plattelandsopgave: oproep tot vernieuwende ideeën

donderdag 22 februari 2018
timer 2 min
Het platteland zal de komende jaren grote veranderingen ondergaan, die nu vragen om voorbereiding en actie. Daarom hebben Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Rijksadviseur voor het Landschap Berno Strootman de ontwerpprijsvraag Brood en Spelen gelanceerd. Hiermee zijn zij op zoek naar kansrijke en innovatieve ideeën voor vernieuwing op het platteland. U kunt ook meedoen.

Grondeigenaren in Brabant, Overijssel en Gelderland en ontwerpers worden opgeroepen om gezamenlijk radicale, realistische en realiseerbare voorstellen uit te werken voor de grote opgaven waar het platteland voor staat.

De eerste ronde van Brood en Spelen heeft het karakter van een ideeënprijsvraag. In deze ronde geven teams van grondeigenaren, ontwerpers en andere innovatieve denkers hun visie op de toekomst van het platteland, vertaald in een projectvoorstel voor een concrete locatie. Uit alle inzendingen kiest de jury zestien teams, acht in Brabant en acht in Gelderland en Overijssel.

De geselecteerde teams krijgen ieder een bedrag van 25.000 euro om hun plan in de tweede ronde uit te werken. Vervolgens staat een keur aan deskundigen klaar om deze teams te ondersteunen, zoals experts van de Universiteit Wageningen, Kadaster, waterschappen, provincies en diverse gemeenten.

Meer informatie
Meer informatie over de prijsvraag Brood en Spelen is beschikbaar op de website www.prijsvraagbroodenspelen.nl  Deze website biedt ook de mogelijkheid om in contact te komen met anderen belangstellenden en om zo teamleden te vinden. Daarnaast worden er meerdere regionale speeddate-bijeenkomsten georganiseerd. Op 1 maart wordt het reglement voor de prijsvraag op deze website gepubliceerd en de leden van jury bekend gemaakt.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.