Grootste industrieterrein krijgt duurzaam beheer

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Advies- en ingenieursbureau DHV brengt het duurzame beheer van het industrieterrein Chemelot op een hoger niveau in de periode 2010 - 2014. Chemelot is met een oppervlakte van 850 hectare het grootste chemische industriecomplex van Nederland.

DHV en DSM-dochter Sitech, eigenaar van Chemelot, hebben meetbare afspraken gemaakt, die voor het eerst contractueel zijn vastgelegd in zogenoemde service levels.

 

Maatregelen

DHV neemt tot 2014 tal van duurzame maatregelen. Het bureau vermindert de komende 4 jaar bijvoorbeeld de uitstoot van CO2, het brandstofverbruik en de afgelegde kilometers van zijn voertuigen met 10 procent. Met de twintig grootste leveranciers worden afspraken over duurzaamheid gemaakt. Nieuwe buitenverlichting wordt zo zuinig mogelijk en bij vervanging van materiaal worden duurzame alternatieven gebruikt, zoals gerecycled hout. Ook wordt een deel van de grindbedden vervangen door klepelvelden (ruiger gras), zodat minder chemische onkruidbestrijding nodig is.

 

Veiligheid, onderhoud, bewaking

DHV voert sinds 2006 het assetmanagement van Chemelot uit. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de handhaving van de veiligheidsregels, het onderhoud van de openbare infrastructuur en de bewaking van de bodemkwaliteit. DHV onderhoudt onder meer 80 kilometer aan wegen, 80 kilometer spoor en 195 kilometer rioolleidingen. Ook beheert de onderneming 16 bruggen en viaducten en een haven.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.