Grootste elektrische laadhub en elektrische P+R in Amsterdam

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

In Amsterdam staat met 40 oplaadpunten en vier snelladers de grootste elektrische ‘laadhub’ van Europa.

De laadhub, ook wel elektrisch ‘tankstation’ genoemd, werd vorige week op Zuidpark geopend. Om elektrisch rijden te stimuleren plaatst de gemeente oplaadpunten in de openbare ruimte. Momenteel staan er 350, dit moet groeien tot 1000 in 2013. De laadhub is een aanvulling op dit netwerk.

P+R
Vaste gebruiker is Taxi-E, het eerste taxibedrijf dat volledig elektrisch actief is op de Amsterdamse taximarkt. Het taxibedrijf wil de laadhub ook beschikbaar stellen als P+R voor elektrisch rijders. Gebruikers betalen het reguliere parkeertarief maar e-rijders kunnen wel gratis opladen. Ook bij de P+R terreinen Zeeburg, Arena, Gaasperplas en Sloterdijk staan staan laadpunten.

Subsidie voor zakelijke veelrijders
De gemeente Amsterdam heeft subsidie verleend aan de oplaadpunten bij de laadhub en de elektrische taxi’s. In het plan Schone lucht voor Amsterdam heeft de stad de maatregelen – gericht op de zakelijke veelrijder - opgenomen waarmee op de meest kostenefficiënte en effectieve wijze wordt gewerkt aan meer schone lucht in de stad. Een van de maatregelen is een subsidieregeling voor aanschaf van elektrische voertuigen. Inmiddels zijn meer dan 100 aanvragen gehonoreerd. De regeling loopt nog tot 2015.

 
Auteur: Joske van Lith

Wethouder Wiebes opende de laadhub in Amsterdam

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.