Grootste accufabriek voor elektrische auto’s in VS

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

In Tennessee is de grootste lithium-ionfabriek in gebruik genomen voor de fabricage van accu’s voor elektrische auto’s van Nissan. De fabrikant is marktleider in de VS in het produceren van emissievrije voertuigen.

In de nieuwe fabriek vervaardigt de autofabrikant accucomponenten voor de volledig elektrische en daardoor emissievrije Nissan LEAF. Deze auto is twee jaar op de markt en er zijn tot nu toe meer dan 46.000 exemplaren wereldwijd verkocht. In de fabriek worden maximaal 200.000 accu’s per jaar geproduceerd.

Gezamenlijke investering

Nissan investeert maximaal 1,7 miljard dollar in de bouw van de accu-installatie en de aanpassing van de fabriek. Het Amerikaanse ministerie van Energie ondersteunt het project met een lening van maximaal 1,4 miljard dollar.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.