Groningen promoot E-bike en E-scooter voor bereikbare stad

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De provincie Groningen wil de stad Groningen bereikbaar houden door het gebruik van de E-bike en E-scooter te stimuleren.

Het is een van de maatregelen die de provincie dit jaar neemt om het autoverkeer in de provincie met vijf procent terug te dringen.

Campagne

De provincie richt zich in de campagne op bedrijven die deze vervoersmiddelen willen uitproberen en aanschaffen. Doel is om medewerkers, die nu nog met de auto op het werk verschijnen, over te halen om over te stappen op deze elektrische vervoermiddelen. Daarmee wil de provincie ook het milieu ontlasten.

Maatregelenpakket

Het pakket van maatregelen om het autoverkeer terug te dringen is opgenomen in het werkplan Mobiliteitsmanagement 2012. Daarnaast worden het komende jaar aangepakt:

[1] het onderhouden en evalueren van de website www.carpooldate.nl

[2] de campagne Rij 2 op 5; een bewustwordingscampagne in delen van de stad Groningen, zoals Hoogkerk en Europapark. Doel is medewerkers in bedrijven te stimuleren twee keer per week met de fiets (2 op 5) in plaats van met de auto naar het werk te komen. Aan de campagne is een arrangement (bijvoorbeeld een korting bij verzekeringen) gekoppeld.

[3] Mobiliteitsmanagementplein; een plein op de promotiedagen voor het bedrijfsleven, waar bedrijven staan die producten, diensten en kennis op het gebied van slimmer werken en slimmer reizen aanbieden. In een stand laat de provincie concrete producten zien en wordt voorlichting gegeven over alternatieve vervoerswijzen, zoals de fiets en het openbaar vervoer.

De maatregelen in het werkplan sluiten aan bij de mobiteitsplannen van de Regio Groningen Assen.

 
Auteur: Joske van Lith

De provincie Groningen wil de stad Groningen bereikbaar houden door het gebruik van de E-bike en E-scooter te stimuleren.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.