‘Groene oversteekplaats’ in Leeuwarden

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Leeuwarden gaat een groene voetgangersoversteekplaats aanleggen.

Het wegdek bij gevangenis de Blokhuispoort wordt over een grote lengte groen geschilderd met een wit strepenpatroon. Het afwijkende wegdek zal snelheidremmend werken en de attentie van weggebruikers vergroten, waardoor het makkelijker wordt om over te steken.

De gemeente had vorig jaar ontwerpers en ontwikkelaars ideeën gevraagd om in het kader van 'Kloppend Hart' het gebruik van de binnenstad te versterken en de ruimtelijke kwaliteit te verbeteren.

Uit de inzendingen is het idee van landschapsarchitect Peter de Ruyter, in samenwerking met landschapsarchitect  Martijn Al, gekozen. In het verleden is de Blokhuispoort door zijn functie als gevangenis altijd afgekeerd geweest van de stad. Nu de Blokhuispoort veranderd is in een bruisende creatieve plek, wil de gemeente een goede functionele en ruimtelijke relatie met de binnenstad maken.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.