Groen licht voor logistieke hotspot Moerdijk

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Provinciale Staten van Noord Brabant hebben ingestemd met de Havenstrategie Moerdijk en geven daarmee groen licht voor de ontwikkeling van Moerdijk tot een industriële en logistieke hotspot.

Met de havenstrategie willen de gemeente Moerdijk, het Havenschap Moerdijk en de provincie Noord-Brabant het de haven  Moerdijk voor 2030 ontwikkelen tot het belangrijkste haven- enindustriecomplex binnen de Vlaams-Nederlandse Delta op het gebied van duurzame logistiek, chemie en procesindustrie.

Logistiek Park Moerdijk
Voor de Havenstrategie is de komst van een grootschalig logistiek bedrijventerrein in de gemeente Moerdijk, Logistiek Park Moerdijk (LPM), cruciaal. LPM moet een belangrijke rol gaan spelen bij de verwerking van producten die rechtstreek of via de havens van Rotterdam en Antwerpen wordenverscheept. LPM is nauw verbonden met de havenstrategie, maar de plannen voor het logistieke park doorlopen een aparte procedure. Provinciale Staten stellen naar verwachting eind 2014 het inpassingsplan en exploitatieplan voor LPM vast. De gemeenteraad van Moerdijk besluit maandag 7 juli 2014 over de Havenstrategie.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.