Groei transportsector minder snel

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
He
Het herstel van de Nederlandse transportsector gaat minder snel dan verwacht. Het eerste kwartaal van 2011 liet een duidelijke volume- en omzetgroei zien, maar de groei in het tweede kwartaal lijkt weer af te vlakken. Dit blijkt uit de Korte Termijn Voorspellingen Goederenvervoer van NEA Transportonderzoek en -opleiding.

Ondanks de daling in de groei is er nog steeds een verwachte groei van 2,1 procent in 2011 . In 2010 was een sterkere structurele groei van de vervoersmarkten waargenomen dan nu. In 2012 zwakt de groei nog iets verder af, zo blijkt uit de cijfers van NEA.

TLN

Transport en Logistiek Nederland (TLN) verwacht ook een bescheiden groei. Zij ziet een stijging in de omzetten van de meeste sectoren, maar de vrachtprijs blijft een zorg, aldus een woordvoerder. De concrete cijfers van TLN zullen binnenkort volgen uit hun conjunctuurenquête.

Vrachtprijs

De transportmarkten fluctueren sterk in de eerste twee kwartalen van 2011. De tariefontwikkeling is nog steeds een punt van zorg voor vervoerders, mede als gevolg van de stijgende brandstofprijzen. In tijden van piekdrukte begint het tekort aan capaciteit in het wegvervoer merkbaar te worden. De binnenvaart en het spoorvervoer zullen meer merken van de aantrekkende internationale markten in 2011.

 
Auteur: Eveline Korving

Het herstel van de Nederlandse transportsector gaat in 2011 minder snel dan verwacht. (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.