Greenportlane open voor de Floriade 2012

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De provincie Limburg heeft opdracht gegeven voor het werk rondom de Greenportlane (N295) in Venlo aan de combinatie BAM Wegen en BAM Civiel. Het eerste deel van deze weg wordt opgeleverd voor de opening van de Floriade in april 2012.

Het doel van Greenportlane is om de bestaande infrastructuur te verbeteren en te zorgen voor een adequate ontsluiting. Eerdere studie naar de verkeerskundige ontsluiting wees uit dat de huidige infrastructuur en de aansluitingen op de autosnelwegen niet berekend zijn op de nieuwe verkeersstromen. Daarom is een nieuwe hoofdontsluitingsweg nodig: de Greenportlane. De Greenportlane moet het hart van Greenport Venlo goed bereikbaar maken en houden. Ook zal de Greenportlane de lokale wegen en de omliggende woonkernen ontlasten van verkeer en zo de veiligheid en leefbaarheid verbeteren. Onderdeel van de Greenportlane is een nieuwe aansluiting op de A73 en een aanpassing op het gebied op de A67.

 

2x2

De Greenportlane is een dubbelbaansweg van 5,3 km met twee rijstroken per rijrichting en een middenberm. De maximale snelheid is 80 kilometer per uur en is volledig gescheiden van langzaam verkeer. De weg kruist de spoorlijn Eindhoven-Venlo met een viaduct. De aansluiting op de A73 wordt via een viaduct gerealiseerd. Tevens wordt een viaduct gebouwd over de Venrayseweg. Voorrangspleinen of ovondes (ovale rotondes) zorgen voor de ontsluiting van gebiedsontwikkeling.

 

Ecoduct
Het project voorziet tevens in de aanleg van een ecoduct dat ervoor zorgt dat de natuurgebieden in het gebied met elkaar verbonden blijven en fungeert daarnaast als fietsverbinding. Daarnaast wordt aan westelijke zijde een tweede fietsbrug aangelegd over de Greenportlane. De volledige Greenportlane is gereed medio 2013.

Nieuwe infrastructuur is noodzakelijk om nieuwe verkeersstromen rond Greenport Venlo te faciliteren

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.