Gratis internet in Arriva-treinen Groningen en Fryslân

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Reizigers van de Arriva-treinen in de provincies Groningen en Fryslân kunnen vanaf eind dit jaar gebruikmaken van een gratis internetverbinding in de trein.

Arriva verwacht uiterlijk in januari 2013 alle 51 treinen in beide provincies te hebben voorzien van een WiFi-verbinding. De provincies Groningen en Fryslân dragen hier samen bijna 920.000 euro aan bij. 

Subsidie
In 2009 stelde het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat een subsidie van 1,1 miljoen euro beschikbaar om internet voor reizigers mogelijk te maken. In februari 2011 lanceerde Arriva het gratis internet op de MerwedeLingelijn (Dordrecht-Geldermalsen). Het afgelopen jaar hebben Arriva en de provincies Fryslân en Groningen de mogelijkheden onderzocht voor gratis internet.

Proef
In september 2008 hield Arriva samen met ProRail en KPN een proef ‘online in de trein’ om gratis internet in de trein te realiseren. Uit deze proef kwam naar voren dat al ruim 45 procent van de treinreizigers 1 tot 3 keer per week gebruikmaakte van deze internetfaciliteit. Ook scoorde het gebruikersgemak en de snelheid van het internet zeer goed.

 
Auteur: Joske van Lith

Treinreizigers in Fryslân en Groningen kunnen vanaf eind dit jaar gebruikmaken van gratis internet in Arriva-treinen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.