Gratis internet in 13 Friese bussen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Reizigers kunnen vanaf september gebruikmaken van gratis draadloos internet in dertien Connexxion-bussen. Het gaat om een proef.

De proef komt voort uit de provinciale campagne ‘Mijn ideale bus’, waarin jongeren hun ideale bus konden samenstellen. Wifi in de bus was hun liefste wens. Aan het eind van het jaar besluit de provincie of wifi in de bus beschikbaar blijft en of het wordt uitgebreid.

Het internet wordt beschikbaar in bussen die een langere afstand afleggen, zodat reizigers tijdens hun reistijd kunnen internetten.

Onderzoek

Studenten van Stenden Hogeschool doen onderzoek naar het gebruik en de waardering van draadloos internet in de bus. Ook kijken zij of het technisch voldoet. Aan de hand van de resultaten besluit de provincie of ze wifi in de bus opneemt als bestekseis in de nieuwe busconcessie. Die concessie geeft het alleenrecht om het openbaar vervoer te verzorgen in Noord- en Zuidwest-Fryslân, Leeuwarden en op Schiermonnikoog. Het aanbestedingsproject van de concessie is nu in volle gang. Maart 2012 is duidelijk welke vervoerder de concessie krijgt die op 9 december 2012 van start gaat.

 
Auteur: Joske van Lith

In 13 Friese bussen is het mogelijk om gratis draadloos te internetten

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.