Gratis busvervoer voor 65+ in Zeeuws- Vlaanderen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Va
Vanaf 1 maart 2010 wordt in Zeeuws-Vlaanderen gratis busvervoer aangeboden aan inwoners van 65 jaar of ouder. Dit is een initiatief van de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen en de Provincie Zeeland.

Alle inwoners van Zeeuws-Vlaanderen van 65 jaar of ouder hebben inmiddels een vervoerpas ontvangen. Op vertoon van deze pas op weekdagen kan na 9 uur en in het weekend de hele dag gratis gebruik worden gemaakt van de bus in Zeeuws-Vlaanderen op de busdiensten van Veolia. De pas is niet bruikbaar in de bussen van Connexxion en dus ook niet in de bussen die door de Westerscheldetunnel rijden. Daarnaast is de pas niet bruikbaar in de OV-taxi Avonduren.

De gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen en de Provincie Zeeland vinden het belangrijk dat ouderen deelnemen aan maatschappelijke activiteiten. Door het busvervoer gratis aan te bieden hopen zij dit te stimuleren. Voorlopig betreft het een proef van één jaar om te achterhalen of de gratis bus daarbij helpt.

Meer informatie

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.