Gratis app bepaalt snelheidsboete tijdens te hard rijden

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Op 10 oktober is een app gelanceerd die tijdens het rijden waarschuwt voor eventuele boetes. Deze app ‘MAXS’ laat de gereden snelheid zien en bij te hard rijden ook de hoogte van een snelheidsboete.

Doel van de appbouwers is het informeren van automobilisten tijdens het rijden over de maximumsnelheid op snelwegen en lokale wegen. Dit kan zowel geld besparen als mensen bewegen naar lagere en veiligere snelheden.

De appbouwers refereren aan onderzoek van RTL Nieuws op basis van gegevens van het CJIB waaruit blijkt dat er in 2013 gemiddeld ongeveer één boete per auto is uitgedeeld. Daarnaast refereren zij aan Cijfers.net dat de vuistregel publiceerde: als de snelheid met 1 kilometer per uur afneemt vallen er 3 procent minder gewonden en 5 procent minder doden.

De app vraagt geen interactie en attendeert gebruikers op een handsfree manier visueel en auditief bij overschrijding van de maximumsnelheid. Deze app is ontwikkeld door Innovactory en is gratis te downloaden voor iPhone in de Appstore of voor Android in de Playstore of via www.maxs.nl

Innovactory is een jong bedrijf bestaande uit een team van oud TomTom-medewerkers die verantwoordelijk zijn geweest voor de ontwikkeling van HD Traffic, IQ Routes en MapShare.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.