Grafische reisinformatieborden in provincie Utrecht

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Vanaf vrijdag 22 juli gebruikt Rijkswaterstaat digitale grafische informatieborden langs de snelwegen in de provincie Utrecht. Tot nu toe stond de reistijdeninformatie op de borden boven de weg. De nieuwe informatieborden langs de weg geven schematisch regionale en lokale reisinformatie. Zo is in één oogopslag zichtbaar waar op de wegen in Utrecht vertraging is.

Rijkswaterstaat maakte al eerder gebruik van grafische reisinformatie langs de weg, bijvoorbeeld op de ringwegen rond Amsterdam en Rotterdam. Op verschillende plaatsen in Nederland wordt deze informatie al enkele jaren getoond, zoals rond Amsterdam en Rotterdam.

Meetlussen

De reisinformatie op de informatieborden is afkomstig van de meetlussen in de weg, die de intensiteit en de snelheid van het verkeer bijhouden. Deze informatie wordt ook gebruikt voor de actuele verkeersinformatie via radio, internet en navigatiesystemen. In geval van een wegafsluiting wordt de weg op het paneel zwart. Datzelfde gebeurt als de informatie over dezelfde weg om wat voor reden dan ook wegvalt. Het paneel is dan uiteraard nog wel beschikbaar voor handmatig te plaatsen teksten.

Plaatsen
Reisinformatie wordt gegeven op de A2 richting Utrecht en de A27 voor knooppunt Everdingen, richting Utrecht. Deze informatieborden tonen een kaart van de driehoek van de knooppunten Everdingen – Oudenrijn – Lunetten. Op de overige informatieborden staat een kaart van de ring Utrecht. Deze staan op de A12 voor knooppunt Lunetten, de A27 voor knooppunt Lunetten, de A28 voor knooppunt Rijnsweerd en de A27 voor Utrecht Noord.

 
Auteur: Eveline Korving

Rijkswaterstaat plaatst nu ook grafische reisinformatiepanelen bij knooppunten langs de A12, A2, A27 en A28 bij Utrecht. (Afbeelding: Rijkswaterstaat)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.