Gouden Edison Award voor SafeDrive-app

donderdag 30 april 2015
timer 2 min
1
1 op de 4 auto-ongelukken vindt plaats door afleiding of gebruik van de mobiele telefoon. De smart phone-applicatie SafeDrive bevordert op een leuke manier veilig weggebruik. De in Nederland ontwikkelde app ontving afgelopen week een gouden Edison Award. Een van de hoogste onderscheidingen die een bedrijf kan ontvangen voor innovatie met een positieve impact op de wereld.

De app SafeDrive beloont bestuurders die geen gebruik maken van hun mobiele telefoon tijdens het rijden. Zodra je harder dan 10km/uur rijdt maakt SafeDrive het scherm zwart zodat je niet wordt afgeleid. Als je de telefoon niet gebruikt, krijg je bij aankomst op je bestemming punten toegekend. De verdiende punten kunnen worden besteed aan kortingen, deals en cadeautjes van partners in de SafeDrive Marktplaats. In Nederland is de gratis app beschikbaar in Google Play en App Store met zoeknaam ‘safedrive’.

SafeDrive is ontwikkeld door XL Family, een bedrijf dat zich bezig houdt met constante technologische innovatie en maatschappelijk ondernemerschap. We zijn zeer vereerd met deze onderscheiding, een erkenning voor het harde werk en de toewijding van ons team’, zegt Rob Gelissen, verantwoordelijk voor SafeDrive in Nederland.

Gamemodule

De app heeft ook een game module waarbij gebruikers anderen kunt uitdagen veilig te rijden. Een x-percentage van de gespaarde punten worden ingezet en degene met de veiligste dagrit, krijgt de punten van de ander.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.