Goud voor Gelders geluidsbeleid

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het beleid van de provincie Gelderland om geluidshinder langs haar wegen tegen te gaan is beloond met de Gouden Decibel 2012. Deze prijs wordt toegekend aan organisaties en personen die een bijzondere inspanning leveren om geluidshinder in Nederland terug te dringen.

De provincie Gelderland is de winnaar in de categorie 'gemeenten en provincies'. De Gouden Decibel is een initiatief vanuit de Stichting Innonoise en de Nederlandse Stichting Geluidshinder.

Stil(l) going strong

De provincie zond haar geluidsbeleid van de afgelopen jaren in onder de noemer 'Stil(l) going strong'. De aanpak van de provincie leidde tot de aanleg van ongeveer 325 km geluidsreducerend asfalt op een totaal provinciaal wegennet in Gelderland van zo'n 1200 kilometer. Hierdoor werd voor vele duizenden omwonenden de geluidsbelasting teruggebracht en daarmee de leefomgeving verbeterd. Door het toepassen van geluidsreducerend asfalt te koppelen aan het schema voor groot onderhoud aan de wegen werd dit kosteneffectief uitgevoerd.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.