Goedmakertjes-actie voor hinder op de A20

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit op de A20 tussen de knooppunten Kleinpolderplein en Terbregseplein. Om de hoeveelheid verkeer hier tijdelijk terug te dringen, maken weggebruikers die deze route mijden kans op een ‘goedmakertje’.

Bij het reizen met de trein, maakt de weggebruiker kans op eersteklas treinkaartjes op het te reizen traject. Bij thuisblijven in plaats van de weg op te gaan, maakt iemand kans op barbecuepakket. Op de speciale DOE MEE-pagina kunnen weggebruikers zich aanmelden en zien op welke prijzen ze nog meer kans kunnen maken.

Verkeershinder

'Deze goedmakertjes-actie geldt alle dagen van de verkeershinder, gedurende de hele dag. Dit in tegenstelling tot het beloningssysteem Spitsmijden, waarbij alleen het mijden van de spitsuren gestimuleerd wordt,' aldus Rijkswaterstaat. Van 30 juli tot 7 augustus is de weg richting Hoek van Holland afgesloten, de week erna tot 15 augustus richting Gouda.

Sociale media

Rijkswaterstaat zet bij deze actie ook de sociale media in. Het laatste nieuws verschijnt op Twitter (@A20RinRdam) en de A2-pagina op Facebook. Weggebruikers kunnen daar vragen stellen aan Rijkswaterstaat, maar ook elkaar informeren.

Website actie Rijkswaterstaat

 
Auteur: Eveline Korving

Tijdens de werkzaamheden op de A20 houdt Rijkswaterstaat een goedmakertjes-actie om weggebruikers te stimuleren een alternatieve route te kiezen. Zo kan iemand kans maken op een ontbijt. (Afbeelding: Rijkswaterstaat)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.