Goederenvervoer blij met aanpak rijksweg A1

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Minister Schultz van Haegen (Ien M) wil de doorstroming op het traject A1 Muiderberg, Eemnes, Hoevelaken verbeteren. Eind dit jaar start daarom een onderzoek naar de mogelijkheden om te voorkomen dat het verkeer op de lange termijn vastloopt.

Transportorganisatie TLN is blij met het besluit omdat de A1 een cruciale verbinding voor het goederenvervoer door heel Nederland en Europa is.

Aanpak knelpunten
Minister Schultz voerde voor het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) overleg gevoerd met de verschillende regio’s. De A1 Muiderberg, Eemnes en Hoevelaken is benoemd tot een van de knelpunten die een aanpak verdienen. Uit de nieuwe verkeersanalyse van het ministerie blijkt dat op de A1 ten oosten van Amsterdam zonder aanvullende maatregelen grote knelpunten ontstaan. Eind dit jaar start daarom een MIRT-onderzoek dat moet uitwijzen met welke maatregelen de doorstroming is te verbeteren.

Opwaardering naar 2x4 rijstroken
Op de A1 bij Eemnes (met maximaal 2x3 rijstroken) ontstaat een grote flessenhals. De te verwachten verbeterde doorstroming gaat grotendeels verloren - aanpak van de A1 is daarom van groot belang.  TLN pleit daarom voor een opwaardering naar minimaal 2x4 rijstroken.

Bron: TLN

 
Auteur: Marieke Hut

a1

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.