Gil Peñalosa spreekt op NFC over 8-80 steden

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Gi
Gil Peñalosa is de bedenker van de 8-80 Cities filosofie. Die gaat er vanuit dat wanneer je een stad bouwt waarin kinderen van 8 en ouderen van 80 zich zelfstandig voort kunnen bewegen, je de perfecte stad bouwt. Peñalosa treedt op als keynote speaker op het Nationaal Fietscongres dat op 18 juni in Utrecht wordt georganiseerd.

Hoe kunnen we levendige en gezonde steden creëren voor iedereen, ongeacht leeftijd of sociale status? Wat is de rol van de straat, de openbare ruimte in een stad? Hoewel Nederlanders relatief veel wandelen en fietsen, is er volgens Gil Peñalosa ook voor Nederlandse gemeenten nog heel wat te winnen als het gaat over de inrichting van steden voor fietsers en voetgangers. Op het Nationaal Fietscongres spreekt hij over de wet van de remmende voorsprong en de mogelijkheden voor innovatie.

New Cidovia
Peñalosa kwam niet zomaar tot zijn visie. Als bestuurder van de Colombiaanse hoofdstad Bogotà was hij mede verantwoordelijk voor de transformatie van een groot deel van de publieke ruimte in die stad. Vooral de ‘New Ciclovia’, een programma dat er voor zorgde dat wekelijks meer dan een miljoen mensen in Bogotà wandelen, hardlopen, skaten en fietsen, kreeg wereldwijd navolging.

Nationaal Fietscongres
Op 18 juni treedt Penalosa op als keynote speaker op het Nationaal Fietscongres. In het middagprogramma verzorgt hij aansluitend een sessie waarin hij dieper ingaat op de materie.

Meer informatie over het Nationaal Fietscongres vindt u op www.nationaalfietscongres.nl

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.