Gevraagd: concrete oplossing voor spookfiles A58

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Een innovatief einde aan de spookfiles op de A58: dat is het Noord-Brabantse streven voor 2014.

Provincie Noord-Brabant, Samenwerkings- verband Regio Eindhoven en het ministerie van IenM dagen bedrijven uit om met een innovatieve en concrete oplossing te komen voor deze files (ook wel schokgolffiles genaamd).

Meer dan 30 procent
Spookfiles of schokgolffiles ontstaan doordat een chauffeur op een drukke weg onverwacht moet remmen en daarmee een kettingreactie achter hem veroorzaakt. Op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven is het aandeel spookfiles tussen de 30 en ruim 40 procent. Reden om juist hier te starten met een grootschalig project. Doel is de aangedragen oplossingen ook daadwerkelijk uit te voeren in 2014 op de A58.

Projectplannen A58
Bedrijven wordt gevraagd een concrete oplossing te ontwikkelen waarbij automobilisten individueel snelheidsadvies op maat krijgen. Met elkaar communicerende auto’s bijvoorbeeld, die in een fractie van een seconde weten wat er verderop gebeurt en daarop kunnen reageren. Of voertuigen die met de weg zelf in contact staan en zo het meest actuele snelheidsadvies krijgen

Geïnteresseerde bedrijven/consortia die de spookfiles willen oplossen kunnen zich tot en met 29 november 2013 met hun projectvoorstel inschrijven. Specificaties van het project en meer informatie zijn te vinden op tenderned. Het project Spookfiles A58 is onderdeel van het actieprogramma Beter Benutten.

 
Auteur: Marieke Hut

File op de A58

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.