Gevaarlijk knooppunt Raalte op de schop

dinsdag 22 november 2016
timer 2 min

De aanleg van een ongelijkvloerse kruising bij knooppunt Raalte kan rekenen op een rijksbijdrage. Minister Schultz van Haegen heeft laten weten 25 procent van de kosten te dragen, met maximaal 12,5 miljoen euro. Gedeputeerde Staten Overijssel wil eind 2016 het ontwerp af hebben en begin 2017 aan Provinciale Staten voorleggen.

Het kruispunt in Raalte van de Rijksweg N35, de N348 en het treinspoor worden onder handen genomen voor in totaal 50 miljoen euro. Provincie Overijssel en gemeente Raalte betalen zo’n 38 miljoen euro en het Rijk dus de overige kosten, met een maximum van 12,5 miljoen.

Verkeersveiligheid

Door de ongelijkvloerse kruising, zal het autoverkeer op de N35 en de N348 niet meer worden opgehouden door stoplichten of de slagbomen bij het spoor. Voor de fietsers komt een speciale fietsroute die onder de N35 en het spoor door loopt. Hierdoor moet het verkeer vlotter en veiliger worden.

Volgens Bert Boerman, als gedeputeerde namens de ChristenUnie verantwoordelijk voor mobiliteit in Overijssel, is de bijdrage van het Rijk erg belangrijk voor regio. “Hiermee laat de minister zien prioriteit te geven aan het verbeteren van de verkeersveiligheid en bereikbaarheid op deze belangrijke verbinding tussen West-Overijssel en Twente.”

Rijksweg

De ontwikkeling van het verkeersknooppunt bij Raalte is een onderdeel van een totale verbetering van de N35 Zwolle-Almelo. Het is de ambitie van gedeputeerde Boerman, om de rijksweg N35 om te bouwen tot een vierbaans autoweg met een maximum snelheid van 100 km/uur. “De aanpak van knooppunt Raalte is een mooie stap voorwaarts in het opheffen van een knelpunt op deze rijksweg. Dat is goed voor de economie en bereikbaarheid in deze regio", aldus gedeputeerde Bert Boerman.

 
Auteur: Else Adriaans

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.