Gestalde fietsen in Apeldoorn voortaan gescand

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Al
Alle fietsenstallingen in Apeldoorn krijgen een nieuw toegangssysteem. De registratie van gestalde fietsen gaat voortaan met scanapparatuur.

Tot nu toe kregen gebruikers van de fietsenstalling een bonnetje. Vanaf 20 augustus ontvangen ze een sticker met barcode op hun fiets en een label voor aan hun sleutelbos.

 

Actie 'Fiets en Wín'

De gemeente wil met de actie ‘Fiets en Win’ het gebruik van fietsenstallingen bevorderen.  Bij elke keer dat een fiets wordt gescand, bouwt de gebruiker winkansen op. Eens per maand worden prijzen verloot. De hoofdprijs is een elektrische fiets.

 
Fiets en Win is bedacht door het Fietsberaad en wordt als eerste getest in de gemeenten Apeldoorn en Eindhoven. De bedoeling is dat Fiets en Win ook in andere gemeenten wordt uitgerold.

 

De Apeldoornse pilot wordt grotendeels gefinancierd door de provincie Gelderland en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.