Genomineerden WOW-samenwerkingsprijs bekend

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het platform van Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders maakte de vijf genomineerden voor de WOW-prijs 2011 bekend. Met de WOW-prijs wil het platform de samenwerking tussen wegbeheerders van rijk, provincies, gemeenten en wegbeherende waterschappen in de aandacht zetten.

Voor de prijs in aanmerking komen de volgende samenwerkingsprojecten:

  1. Kennis is macht, kennis delen is kracht (DZH) Dynamisch Verkeersmanagement (DVM) zorgt ervoor dat de beschikbare wegen in het complexe gebied van de provincie Zuid-Holland optimaal benut worden.
  2. Samenwerken met systeemgericht contractbeheersing (Provincie Zuid-Holland) Provincie Zuid-Holland werkt samen met RWS Zeeland aan een multidisciplinair beheer- en onderhoudscontract voor de wegen in Zeeland en het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee.
  3. Regionaal Tactisch Team Noord-Holland (Provincie Noord-Holland) Voor een goede structurele verbinding tussen strategische ambities en operationele mogelijkheden, heeft de Metropoolregio Amsterdam het initiatief genomen tot het oprichten van een Regionaal Tactisch Team (RTT). Het team zorgt voor wegbeheerderoverstijgende initiatieven, afstemming, samenwerking en het beter benutten van zowel het netwerk als de beschikbare instrumenten.
  4. Minder file door statiegeldwielen (De Verkeersonderneming) door het monteren van tijdelijke reservewielen ('statiegeldwielen') zijn gestrande vrachtauto's op vluchtstroken snel geholpen en wordt de impact op de verkeersdoorstroming tot een minimum beperkt.
  5. Grote evenementen op het TT-Circuit Assen goed bereikbaar door multidisciplinaire samenwerking (Gemeente Assen / RWS DNN) Op het TT-Circuit in Assen vinden regelmatig grote evenementen plaats, bijvoorbeeld de jaarlijkse Dutch TT is met ruim 100.000 bezoekers. Het grootste aantal bezoekersstromen vindt plaats in een tijdbestek van gemiddeld drie uur in de ochtend en drie uur in de middag op een oppervlakte van gemiddeld vijf vierkante kilometer. Vanaf een centrale plaats bij het TT Circuit wordt dit verkeer vanuit een kernteam begeleid.

Winnaar

De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op de landelijke WOW-dag op 7 september. De prijs is 15.000 euro om het goede voorbeeld verder te brengen.

De WOW-prijs 2010 ging naar Overijssel met regiobrede aanpak van gladheidsbestrijding.

 
Auteur: Eveline Korving

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.