Genomineerden Verkeerslichtenstad 2012 bekend

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De gemeenten Tilburg, Rotterdam, Amersfoort, Apeldoorn en Maastricht zijn genomineerd voor de Verkeerslichtenstad 2012.

Doel van de verkiezing is om het fenomeen ‘verkeerslicht’ op positieve wijze in de publiciteit te brengen en de gemeente te belonen, die erin slaagt om verkeerslichten zo  efficiënt mogelijk te laten functioneren. Voor het eerst konden zowel burgers als verkeerskundige professionals opgeven welke stad hun verkeerslichten het best op orde heeft.

In de genomineerde steden worden de wachttijden voor auto’s, fietsers en voetgangers gemeten, waarna de jury - bestaande uit Otto van Boggelen (Fietsberaad), Erna Schol (Groene Golf Team), Ton Hendriks (ANWB) en Bo Boormans (DTV Consultants) -  uiteindelijk bepaalt wie zich de komende vier jaar Verkeerslichtenstad van Nederland mag noemen.

Verkiezing
Verkeersregelinstallaties spelen een belangrijke rol in het functioneren van het verkeerssysteem van een stad. Omdat de kwaliteit van de regelingen van stad tot stad verschilt, organiseerde DTV Consultants in 2004 voor het eerst de verkiezing voor de beste Verkeerslichtenstad van Nederland. De verkiezing wordt nu voor de derde keer gehouden.

Op 15 februari aanstaande wordt de uitslag bekend gemaakt, tijdens de Studiedag Verkeerslichten van DTV Consultants in de Jaarbeurs in Utrecht.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Naast Rotterdam zijn ook Tilburg, Amersfoort, Apeldoorn en Maastricht genomineerd voor de titel Verkeerslichtenstad 2012.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.