Genomineerden Infra Project Teams 2013 bekend

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Drie teams zijn doorgedrongen tot de finale van de verkiezing Infra Projectteam van het Jaar 2013. De winnaar is het projectteam  dat het beste beheer en onderhoud binnen project en team onder de aandacht weet te brengen.

Uit de projectteams Poort van Bunnik, De Nieuwe Warmteweg (DNWW) of Variabel Onderhouds Contract (VOC) wordt op 28 november een winnaar gekozen.  De verkiezing is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) en het vakblad iMaintain.

De Poort van Bunnik
De Poort van Bunnik (een samenwerking van BAM-bedrijven en Rijkswaterstaat) had als projectambitie een maximaal tevreden omgeving, weggebruiker en een snelle extra wegcapaciteit. Poort van Bunnik stelde zelf contractuele tevredenheidsvoorwaarden vast en Rijkswaterstaat stelde als voorwaarde de (beleving van) hinder te managen. Het project is een uniek voorbeeld van een sociale innovatie.

De Nieuwe Warmteweg
Visser & Smit Hanab werkt sinds eind 2011 aan de aanleg van De Nieuwe Warmteweg (DNWW). De DNWW is de Extra Large verwarmingsbuis van 26 kilometer dwars door het Rotterdams havengebied. Dankzij het project is vanaf oktober 2013 al een hoeveelheid restwarmte beschikbaar die vergelijkbaar is met het verbruik van 50.000 huishoudens.

Variabel Onderhouds Contract 
VOC staat voor een nieuwe contractvorm voor het levensduur verlengend onderhoud van rijkswegen. Bij dit project is het onderhoud niet meer vastgelegd door voorgeschreven onderhoudsmaatregelen, maar zorgt de opdrachtnemer voor een meerjarig onderhoudsplan.

Luc de Laat (CMS Asset Management en juryvoorzitter), Dick Gansenkolk (Rijkswaterstaat), Erwin Raademakers (Havenbedrijf Rotterdam en winnaar 2012), Robin Turkenburg (Nedtrain), Ellen den Broeder (NVDO), Tellie van der Lei (TU Delft en Platform Infra) vormen op 28 november de jury.  

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.