Genomineerd: Discussie evenementenverkeer

woensdag 30 september 2015
timer 2 min

Evenementen: een feest voor de bezoekers maar een uitdaging voor de wegbeheerder. Aan de hand van drie praktijkervaringen met de Tour de France, Market Garden en Nuclear Security Summit, worden drie dilemma’s voor de wegbeheerder voorgelegd aan bezoekers van de NVC-workshop van Thijs Homan, Erik Verschoor, Gerco Huisman en Martijn Hoogenraad op 5 november in Zwolle.

Deze workshop is de tweede genomineerde inschrijving voor de titel ‘Beste Bijdrage’ aan het Nationaal verkeerskundecongres 2015. Iedere gemeente krijgt regelmatig te maken met evenementen. Er wordt zelfs actief op evenementen ingezet om het imago van de gemeente te versterken. Hoewel evenementen vaak een feest zijn, zijn het bij uitstek uitdagingen voor de wegbeheerder: verantwoordelijkheden zijn niet altijd duidelijk en ook richtlijnen geven onvoldoende houvast.

 

Drie dilemma's

Belangrijk is dat je als wegbeheerder vaak wel wil faciliteren, door een aantal kaders ben je soms degene die de feestvreugde beperkt. Vanuit de ervaring met evenementen hebben de workshoporganisatoren drie dilemma’s gefilterd waar zij graag de discussie over aangaan.

Gemeenschappelijke deler 

Wat is de verantwoordelijkheid van de wegbeheerder, welke rol is er weggelegd voor de wegbeheerder en hoe bewaak je de belangen bij gebiedsoverstijgende evenementen? In een interactieve sessie willen de workshopleiders samen met het publiek deze dilemma’s fijnslijpen en onderzoeken of er een gemeenschappelijke deler is onder de wegbeheerders.

U kunt deze sessie of en sessie naar keuze volgen op het Nationaal verkeerskundecongres 2015 op 5 november in de Buitensociëteit in Zwolle

Klik hier voor het programma

Klik hier voor aanmelden 

 

Discussieer mee over evenementenverkeer

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.