Genoeg te beleven op het Nationaal Congres Parkeren en Mobiliteit
Donderdag 10 maart vindt in Rotterdam het Nationaal Congres Parkeren en Mobiliteit plaats. Het congres biedt de uitgewezen mogelijkheid om kennis en ervaringen uit te wisselen over actuele vraagstukken en uitdagingen binnen de mobiliteitswereld. Gedurende het congres vinden interessante walkshops en workshops plaats en wordt er podium geboden aan spraakmakende gastsprekers.
Parkeeropgave is ook een cultuurverandering
“De transitie van je auto voor de deur kunnen parkeren naar deelmobiliteit en autoluwe stadscentra is erg ingewikkeld en complex”, aldus Michiel van Kruiningen, afdelingshoofd Mobiliteit bij de gemeente Rotterdam. Als één van de sprekers op het Nationaal Congres Parkeren en Mobiliteit neemt Michiel u mee in zijn verhaal over de transitie en de bijbehorende uitdagingen.
Een reis naar een ander mensbeeld
“Ieder mens is fantastisch”, dat is de boodschap van Dirck Slabbekoorn, Jumbo-filiaalmanager in Rotterdam. Tijdens het Nationaal Congres Parkeren en Mobiliteit neemt Dirck u mee in zijn indrukwekkende verhaal over gedrag en gedragsverandering.
Rol van parkeren en (deel)mobiliteit
Aan de hand van korte pitches duiken Paul van de Coevering (Breda University), Nick Knoester (OverMorgen) en Matthijs Dicke-Oegenia (Goudappel) diep in de rol die parkeren en (deel)mobiliteit hebben bij binnenstedelijke gebiedsontwikkeling. Tijdens deze workshop worden deelnemers uitgedaagd na te denken over relevante vraagstukken die rondom dit onderwerp spelen.
Parkeergarage als mobiliteitshub
Hoe kunnen parkeerexploitanten inspelen op actuele trends op het gebied van mobiliteit. Gedurende de sessie gaan Mariska Kornet en Vincent Raaphorst van Interparking en Joost Bijlsma van Toogether met u in gesprek en kunnen deelnemers hun visie over ‘de parkeergarage als mobiliteitshub’ delen.
Concrete stappen door bedrijfsleven en gemeente
De uitstoot van CO2 moet worden teruggedrongen. In de gebied rondom Rotterdam Centraal liggen grote kansen voor vermindering en verschoning van het verkeer. In deze deelsessie kijken Kees van Oorschot (Gemeente Rotterdam) en Marlin Huygens (Shell) naar concrete maatregelen.
Standaardisatie van fietsparkeerdata
Er bestaat een steeds grotere behoefte om fietsdata online beschikbaar te maken. Om dit te faciliteren moeten er bepaalde standaarden worden afgesproken. Trajen en CROW zijn deze standaard aan het ontwikkelen, waarbij ook andere opdrachtgevers en opdrachtnemers kunnen aansluiten. Deze sessie zal de huidige stand van zaken benoemen, evenals de actuele projecten die hier al gebruik van maken.
De juiste plaats
Wat hebben de steden Assen en Sint Niklaas met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht natuurlijk niet zo veel. Toch gebruiken beide steden parkeerbeleid als knop om aan te draaien in de totaalopgave om de stad leefbaarder te maken. Tijdens een workshop laten Ton Lubbers (Gemeente Assen) en Carl Hanssen (loco-burgemeester Sint Ninklaas) zien hoe ze te werk gaan.
Walkshops
Gedurende de het evenement heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan walkshops in het ontwikkelingsgebied Merwe Vierhaven. Tijdens de walkshops wordt u meegenomen naar interessante locaties die een rol spelen in de ontwikkeling van het gebied.
Het Nationaal Congres Parkeren en Mobiliteit vindt donderdag 10 maart plaats van 10:00 tot 16:30 in de Fruitvis in Rotterdam. Klik hier voor meer informatie over het congres, of klik hier voor het aanmeldformulier.
Reactie plaatsen •