Gemeentelijk mobiliteitsbeleid moet nieuwe koers varen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Een regisserende overheid, meer knelpunten in steden, minder fysieke investeringen door ICT en de verschuiving van bezit naar gebruik, zie je terug in het belastingstelsel. Kernpunten van het toekomstbeeld dat Henk Meurs schetst op het Movinnio Congres ‘Integrale Mobiliteit’ en toelicht in Verkeer in Beeld.

‘De huidige trends en ontwikkelingen zijn van grote invloed op het gemeentelijke beleid, maar we weten nog niet precies hoe de toekomst eruit gaat zien’, aldus Henk Meurs, bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen en directeur MuConsult, in Verkeer in Beeld . ’Daarom pleit ik ervoor om samen met regionale overheden heldere toekomstbeelden te ontwikkelen die ons in staat stellen toekomstvast te investeren en de juiste beleidskeuzes te maken. De grootse veranderingen die op stapel staan nopen de overheid tot herbezinning van haar traditionele faciliterende rol richting een meer regisserende rol.”

Van congestie naar welzijn
Bas Govers, adviseur Strategie en Beleid  bij Goudappel Coffeng, vult de visie van Meurs aan. Hij stelt dat mobiliteit in de toekomst minder gericht zal zijn op sectorale doelstellingen als congestie of veiligheid, maar meer zal bijdragen aan bestuurlijke en ambtelijke doelstellingen  op het gebied van economie, welzijn, ruimte en cultuur.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.