Gemeente Zwolle kiest voor ondergrondse parkeergarage

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De gemeenteraad van Zwolle gaf deze week groen licht voor de realisatie van een parkeergarage met minimaal 970 parkeerplaatsen onder het te ontwikkelen Katwolderplein in de stadswijk Kamperpoort langs de A28.

Hiermee ontstaat voldoende ruimte voor het parkeren van auto’s ten behoeve van het bestemmingsverkeer voor het Katwolderplein (toekomstige woningen, supermarkt, overige winkels, horeca en bioscoop) en 500 plaatsen ten behoeve van de nabijgelegen binnenstad. Een deel van de parkeergarage wordt gebouwd onder een blok woningen.

Oplevering

Verwacht wordt dat in 2014 gestart wordt met de bouw van de parkeergarage en dat deze na de zomer van 2016 in gebruik genomen kan worden, meldt de gemeente. Na oplevering is de parkeergarage Katwolderplein de belangrijkste parkeergarage van Zwolle.

Meer informatie
Klik op de links voor de deelplannen voor de Kamperpoort en voor het stedenbouwkundig structuurontwerp en beeldkwaliteitsplan.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Ondergronds parkeren in de toekomstige parkeergarager Katwolderplein in Zwolle

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.