Gemeente Tilburg ondertekent Green Deal Autodelen

woensdag 27 september 2017
timer 2 min

Gemeente Tilburg heeft op 26 september de Green Deal Autodelen ondertekend. Daarmee is het de achtste Nederlandse gemeente die zich op deze manier wil inzetten om de groei van autodelen te versnellen. De gemeente ziet autodelen als belangrijk onderdeel van toekomstbestendig duurzaam mobiliteitsbeleid.

De Green Deal Autodelen beoogt autodelen te versnellen door samenwerking en kennisuitwisseling. De aangesloten organisaties zetten zich in om de bekendheid van autodelen te vergroten, kansen te versterken en belemmeringen in kaart te brengen en aan te pakken.

Mobiliteitsaanpak
Volgens wethouder Mario Jacobs past autodelen goed in de Tilburgse Mobiliteitsaanpak, waarin ‘de mens het uitgangspunt is’. “Autodelen draagt bij aan een lager autogebruik en -bezit. Dat is goed voor het milieu, zorgt voor minder geparkeerde auto’s en verhoogt daarmee de kwaliteit van leven in onze stad".

De gemeente Tilburg gaat zich inspannen om autodelen in Tilburg te laten groeien door zich open te stellen voor deelautoconcepten en zal inwoners en bedrijven actief informeren over de voordelen van autodelen om de bekendheid te vergroten.

“Deze Green Deal is een veelbelovende samenwerking tussen een grote diversiteit aan partijen. Samen kunnen we van elkaar leren, elkaar inspireren en de weg plaveien voor de groei van autodelen", zegt Ananda Groag van shareNL, die de Green Deal coördineert. "Wij zijn verheugd dat Tilburg zich aansluit, gemeenten spelen een belangrijke rol op het gebied van autodelen, zeker als het onderdeel is van een bredere mobiliteitsaanpak."

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.