Gelderland wil spitsdrukte Valleilijn verminderen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Provincie Gelderland en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu gaan onderzoek doen naar maatregelen om de spitsdrukte op de Valleilijn te verminderen. Door de snelle reizigersgroei op de Valleilijn moeten reizigers steeds vaker staan. In sommige gevallen blijven reizigers zelfs achter op het station.

Gedeputeerde Conny Bieze: ‘Als we nu geen maatregelen nemen om de spitsdrukte te verminderen blijven er over een paar jaar 200 reizigers per dag achter op het station.'

De volgende maatregelen worden onderzocht om de spitsdrukte in 2015 met 5 procent te laten verminderen:

- leren op afstand
- spreiding van collegetijden
- tariefdifferentiatie 
- gratis gebruik van de OV Fiets

Hierdoor moet in 2015 de drukte in de spits met 5 procent zijn verminderd.

Kwartierdienst
Uit onderzoek van ProRail blijkt dat er een kwartierdienst op het hele traject tussen Amersfoort en Ede nodig is om de toekomstige reizigersgroei op te vangen. Hiervoor is dubbelspoor en snelheidsverhoging nodig. ProRail werkt een aantal business cases voor een kwartierdienst uit. Voor de zomer moet de uitwerking worden afgerond.

 
Auteur: Joske van Lith

Als er geen maatregelen worden genomen om de spitsdrukte te verminderen, blijven er over een paar jaar 200 reizigers per dag achter op het station.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.