Gedragcampagne in plaats van kruispuntreconstructie

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De gemeente Groningen zette een gedragscampagne in om een fietscongestieknelpunt op te lossen, in plaats van een kruispuntreconstructie van een. Friso Metz legt in een KpVV Weblog Reisgedrag uit hoe dat werkt.In Groningen wonen veel studenten en die pakken vaak de fiets. Dat is fijn, maar soms levert dit problemen op. De grote stroom fietsers naar het universiteitsterrein Zernike leidt zelfs tot congestie op de ringweg. Fietsers hebben voorrang op de auto’s op de afrit, waardoor er files en onveilige situaties ontstaan. Om dit knelpunt op te lossen wilde de gemeente de kruising reconstrueren. Er werd echter gekozen voor een andere oplossing: een gedragscampagne. Dit blog vertelt hoe een veel goedkopere oplossing minstens zo effectief kan zijn. 
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.