Gebruik van praatpaal langs snelweg blijft gelijk

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
He
Het gebruik van de 'ouderwetse' praatpaal door pechvogels op de weg blijft de laatste jaren redelijk constant. Ondanks de grote vlucht die het gebruik van mobieltjes heeft genomen, komen per jaar nog altijd 50.000 meldingen via de bekende gele palen binnen bij de Wegenwacht.

Rijkswaterstaat heeft vorig jaar het contract met de ANWB voor de palen met enkele jaren verlengd. De praatpaal is goed voor bijna 3 procent van de 1,8 miljoen pechmeldingen. Het communicatiemiddel heeft als groot voordeel dat de centrale van de Wegenwacht precies kan zien waar de pech- of noodmelder zich bevindt. Veel Nederlanders die zich met het mobieltje melden, kunnen niet nauwkeurig aangeven waar ze staan.

App voor smartphone

Een nieuwe mogelijkheid om de ANWB te bereiken vanuit de auto, is een app voor de smartphone. Sinds de introductie in april is deze al 60.000 keer gedownload en een paar duizend keer gebruikt. Ook bestaat daarbij de mogelijkheid de locatie van de auto mee te geven.

 
Auteur: Eveline Korving

Ondanks het gemeengoed van de mobiele telefoon, blijft het gebruik van de praatpaal bij pech stabiel. (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.