Gebiedsgerichte aanpak parkeren bespaart kosten en frustraties

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Parkeernormen spelen een belangrijke rol bij de ontwikkelmogelijkheden van een kavel of een gebied. Helaas wordt er bij ontwikkelprocessen vaak te laat naar parkeren gekeken en dat leidt tot suboptimale oplossingen, vertragingen en in het ergste geval niet doorgaan van projecten. KpVV heeft in samenwerking met Erasmus Universiteit Rotterdam een notitie opgesteld met aanbevelingen.

Er zijn veel signalen in het veld die pleiten voor een andere aanpak van parkeren. De notitie geeft een weerslag van deze signalen, vergelijkt een gebiedsgerichte aanpak met de traditionele aanpak en doet aanbevelingen voor een flexibeler omgang met parkeernormen.

Cases

Aan de hand van tien cases, waar sprake was van een traditionele aanpak van parkeren of waar sprake was van een meer gebiedsgerichte aanpak, zijn vergelijkingen gemaakt. De voorlopige conclusies zijn besproken in een expertsessie bij het KpVV, met vertegenwoordigers van gemeenten, projectontwikkelaars en deskundigen.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.