Fryslân onderzoekt vertraging en hinder landbouwverkeer

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Op de N358 tussen Buitenpost en de aansluiting met de A7 heeft de provincie Fryslân  camera’s opgehangen om te meten hoeveel landbouwverkeer op dit traject rijdt en welk effect het landbouwverkeer heeft op de reistijd van het overige verkeer.

De N358 is uitgekozen omdat juist over deze weg veel klachten binnenkomen over onveiligheid en oponthoud door landbouwverkeer, meldt een woordvoerder van de provincie. Bovendien is van deze weg bekend dat er het nodige landbouwverkeer op zit.

 

Doel onderzoek

Doel van het onderzoek is meer duidelijkheid te krijgen over het verkeersbeeld op deze weg met 8000 motorvoertuigen per etmaal. Het aantal landbouwvoertuigen wordt geteld. En het effect van de aanwezigheid van trekkers op de reistijden van het overige verkeer wordt in beeld gebracht. Op basis daarvan wordt gezocht naar geschikte maatregelen, zoals het maken van passeerstroken.

 

Nulmeting

In tal van provincies (Overijssel, Gelderland, Limburg) liggen inmiddels passeerstroken, maar in veel gevallen is geen nulmeting gedaan, zodat het precieze effect op bijvoorbeeld de doorstroming onbekend is. Met de Friese nulmeting zal het wel mogelijk zijn het effect van een dergelijk maatregel preciezer te bepalen.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Camera’s worden ophangen om te meten hoeveel landbouwverkeer er op een traject rijdt en welk effect het landbouwverkeer heeft op de reistijd van het overige verkeer. (foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.