Fryslân krijgt manifest verkeersveiligheid

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Maximaal 14 verkeersdoden en 148 ernstige verkeersslachtoffers in 2025. Dat is de ambitie in Fryslân. De provincie, Friese gemeenten, Veilig Verkeer Nederland en andere partijen sluiten hiervoor een manifest.

Gemeenten die het manifest ondertekenen krijgen van de provincie 1 euro per inwoner. Zij moeten zelf ook 1 euro per inwoner bijdragen. Ook is er 200.000 euro beschikbaar voor projecten om snelheidsgedrag  te beïnvloeden en gebruik van alcohol, drugs en medicijnen in het verkeer tegen te gaan.

 

Manifest

Het manifest heeft een looptijd tot in eerste instantie 2015. Gemeenten kunnen het geld inzetten om bijvoorbeeld beginnende automobilisten te laten ervaren wat de effecten zijn van snelheid op de remweg. Ook kan het geld worden ingezet voor projecten waarbij jongeren kennis maken met de gevolgen van alcohol in het verkeer.

 

De komende vijf jaar is er bijna 10 miljoen euro beschikbaar voor verkeersveiligheid.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Het geld kan ook worden ingezet voor projecten waarbij jongeren kennis maken met gevaren in het verkeer.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.