Fryslân investeert 55 miljoen in verkeer en vervoer

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De provincie Fryslân gaat dit jaar bermen verkeersveilig maken, busstations opgeknappen en twee nieuwe wissels tussen Leeuwarden en Harlingen plaatsen om de treinvertragingen op dit baanvak op te lossen.

Dit zijn een paar maatregelen uit het jaarlijkse plan dat de provincie maakt voor de verkeers- en vervoersgelden in Fryslân. Hieruit worden ook alle trein en busdiensten betaald. In totaal gaat het om een investering van 55 miljoen euro.

 

De provincie blijft ook de gemeenten ondersteunen, zodat de gemeentelijke infrastructuur - ov voorzieningen, ketenmobiliteit, de aanleg van fietspaden en verbeteringen voor het autoverkeer - kan worden aangepakt.

 

De financiering van de projecten komt uit de Brede Doeluitkering (BDU) die door het ministerie van Verkeer en Waterstaat jaarlijks beschikbaar wordt gesteld aan de provincie.

 
Auteur: Joske van Lith

Er wordt ook onder andere geld geïnvesteerd in de vroege diensten van Qbuzz

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.